Brezplačni tečaj uporabe pametnih telefonov

10.10.2017

Mobilni telefon ni več samo naprava, ki omogoča klice in pošiljanje sporočil. Sodobna tehnologija je to žepno škatlico spremenila v pravi »švicarski pipec«. Kljub temu, da nam telefon ponuja številne možnosti, je le malo tega izkoriščenega. Ti računalniki v malem so tudi tarča virusov in druge elektronske nesnage, zato je treba poskrbeti tudi za zaščito in varnost.

Brezplačen tečaj vam bo pomagal storiti korak naprej.

Ciljna skupina: upokojenci

Osnovni podatki o izvedbi:
Trajanje tečaja: od 24. oktobra do 30. novembra
Čas izvedbe: ob torkih in četrtkih od 8.00 do 10.15
Kraj izvedbe: Kobarid (Dom Andreja Manfreda, mala sejna soba)
Število srečanj: 10 srečanj
Število tečajnikov: 10 oseb

Okvirna vsebina programa:

Na tečaju boste spoznali, kako vašo mobilno napravo usposobiti, da bo upravičila sloves »pametne« škatlice. Poleg osnovnih operacij, ki vključujejo nastavitve sistema za optimalno delovanje in daljšo življenjsko dobo baterije ter urejanje stikov in sporočil, boste spoznali, katere uporabne in zabavne stvari lahko počnete z vašim telefonom (kar je sicer odvisno tudi od modela telefona), ter kako lahko vaš mobilnik sodeluje z računalnikom. V nekaj srečanjih boste vaš telefon spremenili v fotografa, vremenarja, časomerca, navigatorja, trenerja …

Pozor! Tečaj je namenjen uporabnikom t.i. »pametnih« telefonov in ne uporabnikom osnovno-funkcijskih mobilnih telefonov.


Prijave in dodatne informacije:

Urša Čimžar, telefon: 05/38-41-505, e-pošta: #EM#757371622a666f6a7268784b7c7f6d216378#EM#

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Pohitite!


Vse aktivnosti Večgeneracijskega centra Goriške so za uporabnike brezplačne. Za Zgornje Posočje jih organizira Posoški razvojni center. Projekt delno financirata MDDSZ in EU iz sredstev Evropskega socialnega sklada.
SOČAsnik, l. XVIII, št. 4, 2017