Brati gore – akcija hriBRANJE

4.10.2019

Z namenom spodbujanja prebiranja knjig o hoji tako pri otrocih kot pri odraslih bralcih, se je Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin tudi letos pridružila akciji Brati gore, ki jo podpira Stalni sekretariat Alpske konvencije ob sodelovanju z Info točko na Posoškem razvojnem centru.

Ob Nacionalnem mesecu skupnega branja (8. 9.–13. 10.2019), Festivalu pohodništva Dolina Soče (20. 9.–6. 10. 2019) in Festivalu Brati gore se v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin pričenja akcija hriBRANJE. Potekala bo od 4. oktobra, ko bo v Knjižnici Tolmin srečanje z alpinistom Alešem Česnom, do 11. decembra 2019, ko bo zaključno predavanje oziroma predstavitev knjige in nagradno žrebanje.

V vseh oddelkih knjižnice – v Tolminu, Kobaridu, Bovcu in na Potujoči knjižnici – so pripravljeni kotički z literaturo na temo hoje, izletov v naravo in biografske zgodbe o doživetjih v gorah ter na daljših poteh. Kdor bo v času akcije prebral vsaj eno knjigo na to temo in izpolnil bralni kupon, bo sodeloval v nagradnem žrebanju ob zaključku akcije. Kdor pa se bo v času akcije povzpel na kakšen hrib, lahko na kupon odtisne planinski žig. Tudi pohodniki z izpolnjenimi kuponi bodo sodelovali v nagradnem žrebanju.

V akciji hriBRANJE sodelujejo: Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Info točka Alpske konvencije na Posoškem razvojnem centru, Turizem Dolina Soče in Planinsko društvo Tolmin.

Več informacij o akciji najdete tukaj.
SOČAsnik, l. XX, št. 4, 2019