Brati gore – akcija hriBRANJE


Z namenom spodbujanja prebiranja pohodniške in alpinistične literature tako pri otrocih kot pri odraslih bralcih, se je Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin tudi letos pridružila akciji Brati gore, ki jo podpira Stalni sekretariat Alpske konvencije ob sodelovanju z Info točko na Posoškem razvojnem centru.

Ob Nacionalnem mesecu skupnega branja (8. 9.–8. 10.), Evropskem tednu športa (23.–30. 9.), Festivalu pohodništva Dolina Soče (21. 9.–7. 10.) in Festivalu Brati gore se v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin odvija akcija hriBRANJE. Poteka od 21. septembra do 11. decembra 2018.

Kdor bo v času akcije prebral vsaj eno knjigo na temo gora, pohodništva in alpinizma ter izpolnil bralni kupon, bo sodeloval v nagradnem žrebanju ob zaključku akcije. Kdor pa se bo v času akcije povzpel na kakšen hrib, lahko na kupon odtisne planinski žig. Bralce z največjim številom žigov čaka posebna nagrada.

V tem obdobju bo knjižnica gostila tudi tri goste, ki so povezani z gorami: Silva Kara, Jožeta Andlovica in Andreja Štremflja.

Več informacij o akciji: www.kcktolmin.si/akcija-hribranje
SOČAsnik, l. XX., št. 3, 2019