e-MOTICON


Naslov projekta / Project title: e-Mobilnost – Transnacionalna strategija za interoperabilno družbo in mreženje na območju Alp / e-MObility Transnational strategy for an Interoperable COmmunity and Networking in the Alpine Space

Vodilni partner / Lead partner:
Ricerca sul Sistema Energetico – RSE S.p.A. (Italija)

Ostali partnerji v projektu / Project partners: Provincia di Brescia (Italija), Regione Piemonte (Italija), Veneto strade (Italija), Regione Lombardia (Italija), Magistrat der Landeshauptstadt Klagenfurt am Wörthersee (Avstrija), Posoški razvojni center (Slovenija), BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj Regionalna razvojna agencija Gorenjske (Slovenija), Pôle Véhicule du Futur (Francija), Rhônalpénergie-Environnement (Francija), Wirtschaftsförderungsgesellschaft Berchtesgadener Land mbH (Nemčija), Hochschule für angewandte Wissenschaften Kempten (Nemčija), B.A.U.M. Consult GmbH München (Nemčija), Alpine Pearls – Verein zur Förderung eines nachhaltigen Tourismus mit umweltfreundlicher Mobilität (Avstrija), Bayern Innovativ GmbH (Nemčija)

Trajanje projekta / Total project duration: 1. 11. 2016–30. 6. 2019

Vrednost projekta / Total project costs:
2.085.556,10 € (sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj / ERDF Funding: 1.772.722,67 €)

Spletna stran / Web Page: www.alpine-space.eu/projects/e-moticon/en/home


e-MOTICON ima cilj spodbujati podporne ukrepe trajnostne mobilnosti s strani javnih uprav v sodelovanju z gospodarstvom, predvsem na področju uvajanja e-mobilnosti, širjenja interoperabilnosti in mreženja električnih polnilnic.

Cilji projekta e-MOTICON so opolnomočenje javnih služb za boljšo kontrolo sistemov električnih polnilnih enot, izboljšanje prostorskega načrtovanja pri vzpostavljanju infrastrukture za e-mobilnost, transnacionalni prenos znanj o najnovejših tehnoloških rešitvah in skupnih gostujočih sistemih (roaming framework) ter vzpostavitev transnacionalno povezljivih informacijskih točk javnih služb za informiranje zasebnih vlagateljev v e-mobilno infrastrukturo. V okviru projekta bo izdelana transnacionalna strategija, ki naslavlja e-mobilnost za interoperabilno skupnost in mreženja na območju Alp, ter akcijski načrt. Predhodno se bo v sodelovanju z občinami pripravilo regionalne akcijske načrte. K sodelovanju se bo povabilo tudi potencialne vlagatelje v e-polnilnice ter obstoječe upravljalce polnilnih enot.

Posoški razvojni center bo v okviru projekta izdelal Akcijski načrt e-mobilnosti za Goriško statistično regijo ter Smernice za vpeljavo e-mobilnosti na območje Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka. Akcijski načrt bo definiral instrumente za razvoj e-mobilnosti na območju regije in opredelil ustrezne ukrepe na tem področju z vidika pristojnosti lokalnih skupnosti in drugih akterjev. Namenjen bo javni upravi kot izhodišče za oblikovanje ustreznih politik na področju e-mobilnosti in za načrtovanje polnilne infrastrukture, tako na občinskem nivoju kot tudi širše. Dokument bo javen, dostopen lokalnim skupnostim in drugim deležnikom. 

Kot posebno funkcionalno zaokroženo teritorialno enoto bomo obravnavali Julijske Alpe. Za to specifično območje bomo izdelali smernice za vpeljavo e-mobilnosti in oblikovali ukrepe. Tisti ukrepi, ki bodo prepoznani kot primerni, bodo predlagani za umestitev v državno in lokalne sheme financiranja.


Rezultate projekta e-MOTICON najdete v e-VOZLIŠČU.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

e-VOZLIŠČE (e-HUB)

Mobilnost

S klikom na e-avtomobilček vas bo "odpeljalo" na e-VOZLIŠČE. Na tej strani boste našli vse o e-MOBILNOSTI, aktualne razpise in pozive s tega področja, aktualne dokumente, povabila na dogodke, novice iz sveta e-mobilnosti in še marsikaj. Če vas zanima nekaj, kar še nismo objavili, nam zastavite vprašanje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mednarodna e-platforma za mreženje – povabilo k pridružitvi

Partnerji projekta e-MOTICON vljudno vabimo predstavnike lokalnih skupnosti, državnih institucij in turističnih organizacij, predstavnike s področja raziskovalnih dejavnosti in industrije ter druge deležnike, ki vas zanima področje e-mobilnosti, da se nam pridružite pri razpravah, izmenjavah mnenj, znanj in izkušenj na mednarodni e-platformi:

www.e-moticon.eu

E-platforma za mreženje je namenjena spodbujanju mednarodne izmenjave izkušenj in znanj ter enakomerne porazdelitve storitev e-mobilnosti v alpskem prostoru. Vabljeni ste, da se pridružite diskusijam v okviru različnih tematskih skupin, kjer lahko z različnimi strokovnjaki razpravljate o trendih in izzivih, ki nam jih prinaša razvoj e-mobilnosti. Za pridružitev in sodelovanje na e-platformi je potrebna registracija (Kako se registrirati?).


e-MOTICON na socialnih omrežjih:
Dodatne informacije:

Mateja Kutin, telefon: 05/ 38-41-502, e-pošta: #EM#6d6076666e64286c7d7d63654c7d7c6c3e627b#EM#--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project description:


e-MOTICON objective is to contribute to the homogeneous diffusion of Electric Mobility throughout the Alpine Space, providing a transnational strategy for seamless use of electric vehicles and charging spots with an integrated approach supported by public authorities. The strategy, based on best practices of interoperability and on a European roaming framework, will be used in planning E-charging stations with public access and will contribute to increase options for low carbon mobility in the Alpine Space.

Specific objectives:
- Develop sound integrated strategy for the deployment of a homogeneous Alpine Space,
- Wide network of electric charging stations with an easy to use information and interoperable system (“e-roaming”),
- Foster transnational interoperability and integrated planning of charging infrastructure,
- Increase transnational public authorities’ cooperation on integrated planning of interoperable charging infrastructures.

More information about the project: e-MOTICON


Projekt sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj prek programa Območje Alp. / This project is co-financed by the European Regional Development Fund through the Interreg Alpine Space programme.Datoteke:
e MOTICON poster.jpg (3.08 MB)
ROLLup e MOTICON.jpg (14.78 MB)
Strategija na področju razvoja trga za vzpostavitev ustrezne infrastrukture v zvezi z alternativnimi gorivi.doc (922.00 kB)
Akcijski program za alternativna goriva.doc (260.00 kB)
Akcijski program za alternativna goriva tabela.lsx (67.94 kB)