Aktivnosti VGC v aprilu

25.3.2019

Ustvarjalna delavnica: BARVANJE TER DEKORIRANJE PIRHOV Z NARAVNIMI BARVAMI

1) v TOLMINU, četrtek, 18. 4., ob 9. uri, v učilnici 2 (Trg tigrovcev 1) 
2) v KOBARIDU, petek, 19.4., ob 9. uri, v Domu Andreja Manfrede

Da bi se izognili zdravju škodljivim, industrijskim barvilom, se bomo tokrat urili v barvanju pirhov z naravnimi barvami. Za barve bomo poskrbeli mi, vi pa prinesite s seboj le vaša jajčka (ne več kot 10).

Ustvarjalna delavnica - ponovitev: NARAVNA NEGA Z LAŠKIM SMILJEM

1) v TOLMINU, ponedeljek, 29. 4., ob 9. uri, v učilnici Pri sršenu (Trg tigrovcev 5)
2) v KOBARIDU, petek, 26.4., ob 9. uri, v Domu Andreja Manfrede

Čeprav laški smilj slovi po anti-age učinkih, je primeren tudi za suho, utrujeno, mastno, problematično, poškodovano in vneto kožo. Ker si naša koža zasluži najboljše iz narave, jo razvajajmo in naj pomladi zasije z izdelki iz laškega smilja. Udeleženke dobijo gradivo, kremo za obraz, tonik in oljni serum. 

Ustvarjalna delavnica: PRIPRAVA DOMAČIH ČISTIL 
Ponedeljek, 8. 4., ob 17. uri v Bunčevi hiši (PUC Bovec)

Kis, soda bikarbona, sol, voda so sestavine, ki naravno očistijo naš dom. Z dodatkom eteričnih olj, pa lahko poskrbimo za prijeten vonj. Izdelali bomo tekoči pralni prašek, mehčalec za perilo, prašek za pomivalni stroj, tekoči prašek za ročno pomivanje posode. Udeleženke dobijo vse izdelke in gradivo, kjer bo še nekaj receptov za izdelavo domačih čistil. S seboj prinesite 3 pollitrske plastenke in eno posodico za prašek za pomivalni stroj.

Ustvarjalna delavnica: VELIKONOČNE IN DRUGE PRAZNIČNE VOŠČILNICE V AKVARELNI TEHNIKI
Torek, 16. 4., ob 9. uri v Bunčevi hiši (PUC Bovec)

Cilj delavnice bo izdelava unikatnih prazničnih voščilnic za različne priložnosti. Z lastno poslikavo v akvarelni tehniki boste nadaljevali s spoznavanjem osnov slikanja z akvareli. Za udeležbo na delavnici likovno predznanje ni potrebno.

Za udeležbo na delavnicah je prijava nujna! Prijave in informacije dobite pri Urši Čimžar na telefonski številki 05/38 41 505 ali e-naslovu #EM#757371622a666f6a7268784b7c7f6d216378#EM#.
SOČAsnik, l. XIX, št. 5, 2018