Izberi čistejši način prevoza!

15.9.2020

Letošnji Evropski teden mobilnosti v ospredje postavlja potovanja z manj onesnaženja. Dobro organiziran promet je srce vsake sodobne družbe, lahko preberemo na uradni spletni strani pobude. Lepše in lažje je živeti, kjer je promet urejen, kjer lahko hitreje in udobneje potujemo, s tem pa tudi manj onesnažujemo. Kjer je manj hrupa, je manj tudi stresa, kjer je v zraku manj delcev, so ljudje bolj zdravi … Naši kraji se sicer ne soočajo z enakimi težavami kot velika mesta, a kljub vsemu tudi mi lahko prispevamo k čistejšemu planetu. Z bolj aktivnim slogom življenja pa pripomoremo tudi k lastnemu zdravju.

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je Izberi čistejši način prevoza! Vsakega posameznika in skupnosti spodbuja k čistejši mobilnosti – hoji, kolesarjenju ali uporabi javnega prevoza. K čistejšemu zraku pa lahko prispevamo tudi tako, da se nas v avtomobilu pripelje več.

Evropskemu tednu mobilnosti se letos pridružujeta tudi Občina Kobarid in Občina Tolmin, v okviru projekta CROSSMOBY pa se pobudi pridružuje tudi Posoški razvojni center.


Skupaj, korak za korakom, lahko vstopimo v prihodnost brez emisij! (video)