Pridelano in prodano doma

13.12.2021

UŽU–Izzivi podeželja

Bi se radi naučili ali nadgradili znanja sonaravnega pridelovanja zelenjadnic, zelišč, jagodičja, sadja …? Bi radi podaljšali pridelovalno sezono ali spoznali različne načine konzerviranja pridelkov (vlaganje, sušenje …)? Želite več kuharskih zamisli in znanja za pripravljanje zdravih obrokov iz sezonskih pridelkov? Vas zanima, kako lahko s samooskrbo razbremenite družinski proračun ali z domačimi pridelki in izdelki prispevate k bogatejši lokalni ponudbi ter tako dodatno zaslužite?

Za vas smo pripravili celosten in zelo praktično naravnan program usposabljanja Pridelano in prodano doma.

Začetek: četrtek, 10. 2. 2022
Trajanje: 120 ur. Srečanja bodo potekala enkrat tedensko po štiri šolske ure v popoldanskem času in po dogovoru.
Kraj izvedbe: Tolmin, Posoški razvojni center in teren
Vsebino programa najdete TUKAJ.


Z nami bodo priznani strokovnjaki: ddr. Ana Vovk, znanstvenica z Univerze v Mariboru, vodja Mednarodnega centra za samooskrbo; dr. Jan Bizjak, agronom in vrtnar; Miša Pušenjak, kmetijska svetovalka, specialistka za zelenjadarstvo in okrasne rastline pri Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije Kmetijsko gozdarski zavod Maribor; Tilen Praprotnik, vodja ekološke kmetije Vegerila; Mateja Reš, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji Vrt okusov; Sanja Lončar, vodja največjega slovenskega nevladnega gibanja Skupaj za zdravje človeka in narave.

Prijava in dodatne informacije:
Nataša Klobučar Štrancar: 05/38-41-887 ali #EM#6e6076627764286c7b497a796f237d66#EM#
Patricija Rejec: 05/38-41-506 ali #EM#706076716d666f6d6927786e66686d4f6063713d677c#EM#