Tečaji šivanja in krojenja

17.9.2019

V tem šolskem letu se boste šiviljskih veščin lahko učili pod strokovnim vodstvom modne ustvarjalke in konfekcijske modelarke Mateje Kusterle, ki v tekstilni stroki ustvarja že dobri dve desetletji. 

Izbirate lahko med tremi ŠIVILJSKIMI TEČAJI: 
1. Tečaj šivanja za začetnike
2. Nadaljevalni tečaj šivanja in krojenja
3. Tematski kreativni tečaj šivanja

Dolžina posameznega tečaja: 24 ur oz. 32 šolskih ur (predvidenih je 8 srečanj v popoldanskem času ob torkih ali četrtkih).
Kraj izvedbe: Tolmin
Cena: 170 eur (DDV vključen).
Posamezen tečaj bomo izvedli, če bo dovolj prijav (10 oseb na skupino). Predviden začetek v novembru.

Več informacij in prijava: 
Patricija Rejec, 05/ 38-41-506, #EM#706076716d666f6d6927786e66686d4f6063713d677c#EM#


Kaj vse potrebuje tečajnik?
Šivalni stroj ter osnovni šiviljski pribor tj. sukance, škarje, ravnilo, meter, papir in kos blaga.

TEČAJ ŠIVANJA ZA ZAČETNIKE

Namenjen je začetnikom brez predznanja ali tistim, ki zaradi raznovrstnih preglavic izdelkov nikoli ne dokončate.
Na tečaju boste spoznali različne materiale, se naučili uporabljati šivalni stroj in samostojno odpraviti mehanske napake, izdelati osnovne ročne in strojne šive, osvojili boste tehnike šivanja, jemanja mer, se naučili izbrati primerno blago za postavo in želen enostavnejši izdelek, pa tudi pravilno polagati krojne dele na blago, jih ukrojiti, sestaviti in sešiti. Izdelali boste tudi različne vajnice.

NADALJEVALNI TEČAJ ŠIVANJA IN KROJENJA

Namenjen je vsem tistim, ki imate predznanje iz tehnik šivanja in krojenja ter tistim, ki si želite spoznati zahtevnejših elementov šivanja.
Seznanili se boste z materiali, obnovili ročne in strojne šive, uporabo šivalnega stroja in odpravo mehanskih napak, se poglobili v tehnike šivanja, jemanja mer, izbiro primernega blaga za postavo in izdelali želen zahtevnejši izdelek. Naučili se boste izdelave z modeliranjem kroja, osnov krojenja in sestavljanja – medfazno šivanje ukrojenih delov. Izdelali boste različne vajnice.

TEMATSKI KREATIVNI TEČAJ ŠIVANJA

Namenjen je vsem tistim, ki imate osvojene tehnike šivanja in krojenja. Z različnimi idejami in tehnikami boste lahko izdelali priročne, darilne, uporabne izdelke itd. Sledite sebi in pravi ideji!
Seznanili se boste z materiali, obnovili ročne in strojne šive in odpravo mehanskih napak ter uporabo tehnike šivanja. Z izbiro primernega blaga boste ustvarili želen izdelek. Naučili se boste npr. izdelati torbico, zašiti zavese, številne tehnike patchworka, različnih popravil in reciklaže…
SOČAsnik, l. XX, št. 4, 2019