Gradimo za jutri

9.10.2014

Posoški razvojni center je 8. oktobra v Bovcu organiziral strokovno izobraževanje GRADIMO ZA JUTRI, kateremu je sledila tržnica ponudnikov trajnostne gradnje. Podjetniki so najprej prisluhnili inženirju gradbeništva Stojanu Habjaniču, ki je predaval o tradicionalnih gradbenih materialih. Sledila je delavnica arhitektke Mojce Gregorski o izzivih, vidikih in načinih povezovanje. V drugem delu se je 14 podjetnikov predstavilo še na poslovni tržnici ponudnikov trajnostnih gradbenih materialov in storitev.

Ob tej priložnosti je bil predstavljen tudi priročnik za trajnostno gradnjo s katalogom ponudnikov, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Posoški razvojni center želi na takšen način spodbuditi tovrstno gradnjo, in sicer kot vir identitete omenjenega geografskega območja, povezovanja ponudnikov tovrstnih materialov in storitev, pa tudi ustvarjanja novih poslovnih priložnosti.

Strokovno izobraževanje s tržnico ponudnikov je Posoški razvojni center organiziral v okviru projektov AlpBC in CABEE, ki sta sofinancirana s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Alpine Space.