Masterplan Kanin

24.6.2021

V bovškem kulturnem domu je včeraj potekal delovni sestanek, na katerem so predstavniki Posoškega razvojnega centra ter predstavnika italijanskega Euroservisa ključnim deležnikom, za katere se predvideva, da bodo v novem programskem obdobju tudi nosilci razvojnih projektov, predstavili koncept priprave osnutka dokumenta Masterplan Kanin. 

Med drugim so goste seznanili s projektnimi predlogi za čezmejno sodelovanje, ki jih želijo umestiti v omenjeni trajnostni razvojni načrt. Nastajajoči dokument bo v obdobju od 2021 do 2027 predstavljal skupno čezmejno in mednarodno vizijo, ki si jo delita Slovenija ter Italija. Poslanstvo omenjenega »masterplana«, katerega naročnika sta PromoTurismoFvg in Ministrstvo RS za gospodarski razvoj in tehnologijo, je jasno usmerjeno v promocijo ter valorizacijo tega edinstvenega geografskega območja, ki ga poleg Kaninskega pogorja predstavljajo še doline, ki ležijo na njegovem vznožju.

Sestankujoči iz obeh strani meje so bili s predstavitvijo zadovoljni, v razpravi pa so podali še nekaj dodatnih predlogov, zamisli in usmeritev, ki bodo pripravljavcem zagotovo prišli prav pri snovanju končnega dokumenta, ki naj bi bil zaključen in predstavljen še to poletje.


Foto: T. Š. F.