Najbolj sočna START*UP IDEJA na temo turizma

24.10.2017

Tekom minulega konca tedna je v prostorih Coworking Baze 16 udeležencev iz severne Primorske, Obalno-kraške, Notranjske in Gorenjske regije razvijalo nove startup ideje. 

Zadnji dan so organizatorji Najbolj sočnega START*UP VIKENDA na temo turizma ob pomoči mentorjev na generalki izbrali tri najboljše ideje, ki so se širši javnosti in šestčlanski ocenjevalni komisiji predstavile na zaključnem dogodku, ki se je odvijal v Hotelu Dvorec v Tolminu.

Naziv »Najbolj sočna startup ideja« je prejela ideja z imenom STULET (avtorji: Nataša Hvala, Sandra Jačev, Primož Šinkovec in Metka Štrukelj), ki je hkrati prejela tudi nagrado za smiselno vključitev e-mobilnosti.

Dve dodatni nagradi za smiselno umestitev dediščine 1. svetovne vojne in dodatno turistično ponudbo vezano na Bohinjsko progo v osnovno startup idejo pa je prejela ideja DOŽIVLJJSKI VLAK (avtorice: Uršula Batistuta, Petra Debenec, Suzana Hvala in Nina Trušnovec).

Več o dogajanju si lahko preberete na spletni strani Najbolj sočnega START*UP VIKENDA na temo turizma, ki ga je tretje leto zapored ob pomoči Primorskega tehnološkega parka in Coworking Baze ter finančni podpori vseh treh posoških občin in treh projektov (NETWORLD, e-MOTICON in Tolmin - Alpsko mesto leta 2016) pripravil Posoški razvojni center.

Dogodek smo letos prenašali tudi v živo - posnetka predstavitve finalnih idej in nato še izbora najboljših idej si lahko ogledate na FB strani Najbolj sočnega startup vikenda.