Namig za prvomajski izlet

15. 4. 2022

Ta teden je bil za zaposlene na Posoškem razvojnem centru ultra aktiven, tako da smo mu komajda sledili.

Ampak, če bi morali med kupom sestankov, sej, srečanj ter drugih dejavnosti izbrati "naj dogodek za javnost", potem bi zagotovo zmagalo odprtje novega interaktivnega centra za obiskovalce Pot miru na Sabotinu.

Z vzpostavitvijo sodobnega multimedijskega centra z muzejsko zbirko postaja Sabotin osrednja referenčna točka na poti miru od Alp do Jadrana. Center obiskovalcem na inovativen in privlačen način predstavlja bogato dediščino prve svetovne vojne in soške fronte, prvič pa bo predstavljena tudi raznolika flora in favna zaščitenega območja Sabotin. Center je nastal v okviru programa Interreg V-A Italija-Slovenija, in sicer s pomočjo strateškega projekta WALKofPEACE, katerega vodilni partner je prav Posoški razvojni center, zanj pa skrbimo vodja projekta Simon Škvor, projektna "gonilna sila" Vesna Kozar in avtorica prispevka Tatjana Šalej Faletič

Pri novem, atraktivnem muzeju so poleg dveh projektnih partnerjev (Ustanove "Fundacije Poti miru v Posočju" in Mestne občina Nova Gorica) sodelovali še: Občina BrdaZKMŠ Brda, upravljavec centra Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolinaVojko StrahovnikDavid Erik PipanBogdan Potokar in številni drugi. Vsem skupaj se za sodelovanje iskreno zahvaljujemo.

Ob tem pa še namig ... Interaktivni center bo v času prvomajskih počitnic odprt ves teden, drugače pa ga lahko obiščete ob koncih tedna; za napovedane skupine je ogled mogoč tudi med tednom. Dodatne informacije po telefonu: 051-202-777 ali e-pošti: sabotin@nova-gorica.si.

Foto: Mateja Pelikan

Namig za prvomajski izlet Namig za prvomajski izlet Namig za prvomajski izlet Namig za prvomajski izlet