Nova sezonska avtobusna povezava

7.8.2020

Poletnim možnostim javnega prevoza v dolini Soče se letos pridružuje sezonska avtobusna linija od železniške postaje Most na Soči do Kranjske Gore, ki bo povezala dve železniški omrežji, dve regiji, dve državi, omogočala pa bo tudi brezplačen prevoz koles. V kombinaciji z vlakom, pa tudi sicer bo linija ponujala številne možnosti za obisk Julijskih Alp.
Prevoz se bo izvajal v okviru strateškega projekta Čezmejno celostno prometno načrtovanje in intermodalne storitve potniškega prometa (CROSSMOBY), ki sodi v program čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014–2020.

Avtobus bo zjutraj startal na železniški postaji Most na Soči in po dolini Soče preko prelaza Predel pot nadaljeval do Trbiža (I) in Kranjske Gore. Na dodatni prikolici bo mogoč prevoz do 16 koles. Sredi dneva bo opravil še eno zanko med Kranjsko Goro in Bovcem, zvečer pa se bo vrnil do izhodišča na železniški postaji Most na Soči in potnikom omogočil, da pot zaključijo z vlakom.


Trend zadnjih let potrjuje, da vse več obiskovalcev Julijskih Alp ceni ponudbo javnega prevoza. Sicer bolj skromno ponudbo rednih linij v dolini Soče dopolnjujejo sezonski prevozi.
Obiskovalcem je že na voljo prevoz od Tolmina do Javorce in Tolminskih korit, s prvim julijem bo ponovno zaživela povezava preko Vršiča. Kobariški Hop on hop off bo po ustaljenih poteh predvidoma zapeljal v drugi polovici julija. Letošnja novost pa bodo tudi prevozi na Mangartsko sedlo.


Datoteke:
Odkrivajmo Julijske Alpe.pdf (177.99 kB)