1. senzorično ocenjevanje ribjih izdelkov Slovenije

28.8.2019

Ribogojci in predelovalci rib z območja LAS Dolina Soče (občine Bovec, Kobarid, Tolmin, Kanal ob Soči) ste vabljeni k sodelovanju na 1. ocenjevanju ribjih izdelkov Slovenije, ki bo potekalo v okviru projekta sodelovanja Ocenjevanje ribjih izdelkov. Na njem se bodo ocenjevali ribji izdelki z območja LAS Dolina Soče, LAS Gorenjska košarica in LAS Posavje, ki so partnerji v tem projektu.
Na ocenjevanje lahko prijavite predelane ribje izdelke:
- dimljeni izdelki (hladno/toplo dimljene, cela riba/file),
- marinirani izdelki (cela riba/file),
- ostali ribji izdelki (namazi, paštete, kaviar …).

Pripravljene vzorce ribjih izdelkov dostavite na sedež LAS Dolina Soče v sredo, 25. septembra 2019, med 10. in 12. uro.
Ocenjevanje bo potekalo v četrtek, 26. septembra 2019, udeleženci pa boste pisno obveščeni o rezultatu. Podelitev priznanj bo 5. oktobra 2019 na prireditvi Podeželje v mestu v Ljubljani.

Več informacij o ocenjevanju ribjih izdelkov najdete v priloženih priponkah (vabilo, spremni list).

Naredite korak višje v zagotavljanju kakovosti in prepoznavnosti vaših ribjih izdelkov in se prijavite!

Dodatne informacije:
Miha Štular, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, #EM#6d686a622a7672726468784b677f2064776b613d677c#EM#, 04/28-04-636 (glede ocenjevanja)
Jana Podgornik, Posoški razvojni center, #EM#6a606c622a7569636f66786565664e7f62723c607d#EM#, 05/38-41-881 (glede oddaje vzorcev)


Stroški 1. ocenjevanja ribjih izdelkov Slovenije so sofinancirani s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v okviru projekta Ocenjevanje ribjih izdelkov.

Datoteke:
Ocenjevanje ribjih izdelkov vabilo.pdf (855.97 kB)
Spremni list ocenjevanja ribjih izdelkov Slovenije.ocx (429.66 kB)
SOČAsnik, l. XX., št. 3, 2019