Postanite eden izmed petih ocenjevalcev rib in ribjih izdelkov

19.2.2019

LAS Dolina Soče sodeluje v projektu "Ocenjevanje ribjih izdelkov", ki se osredotoča na dvig prepoznavnosti slovenskih rib v kulinariki. 

Z namenom objektivne primerjave kakovosti ribjih izdelkov, ki v Sloveniji zaenkrat še ne obstaja, bo v projektu usposobljenih 15 ocenjevalcev ribjih izdelkov, med njimi 5 iz območja LAS Dolina Soče (iz občin Bovec, Kanal ob Soči, Kobarid in Tolmin). 

Vabimo vas, da postanete eden izmed njih. Število mest je omejeno (usposabljanje bomo omogočili le prvim petim prijavljenim.)


Kdo lahko postane ocenjevalec?
Tisti, ki ima neposreden ali vsaj posreden stik z ribami (ribogojci, kuharji, gostinci, vodje šolske prehrane …).

Kaj se od ocenjevalca pričakuje?
1. Opravljeno izobraževanje
2. Sodelovanje na senzoričnih ocenjevanjih ribjih izdelkov (v času projekta enkrat letno, po zaključku projekta pa najverjetneje vsako drugo leto)


IZOBRAŽEVANJE ZA SENZORIČNO OCENJEVANJE RIB IN RIBJIH IZDELKOV

Datum: 22. in 23. marec 2019
Ura: 13.00 (v petek)
Kraj: Ljubljana, Biotehniška fakulteta
Izvajalec: Oddelek za živilstvo Biotehniške fakultete
Cena: brezplačno (redna cena: 475 €/osebo)
Trajanje: 16 ur

Okvirni program:

1. DAN 
Predavanje
- Osnove senzorične analize in fiziološke osnove senzoričnega ocenjevanja
- Metode senzoričnega ocenjevanja)

Praktični del 
- Testiranje senzoričnih sposobnosti kandidatov 
- Praktična uporaba senzoričnih preskusov)

2. DAN 
Predavanje 
- Tehnologija in senzorične lastnosti rib in ribjih izdelkov)

Praktični del 
- Predstavitev sistema senzoričnega ocenjevanja in demonstracija senzoričnega ocenjevanja rib in ribjih izdelkov, 
- Testiranje senzoričnega ocenjevanja rib in ribjih izdelkov


Prijave: izpolnjeni obrazec (v prilogi) posredujte na #EM#6a606c622a7569636f66786565664e7f62723c607d#EM# ali fizično na naslov Posoškega razvojnega centra (Trg tigrovcev 1, 5220 Tolmin) do petka, 8. marca 2019. Usposabljanje bomo omogočili le prvim petim prijavljenim!

Dodatne informacije: Posoški razvojni center (Jana Podgornik), telefon: 05/38-41-881



Datoteke:
Prijavnica Ocenjevalci ribjih izdelkov.doc (614.00 kB)
SOČAsnik, l. XX, št. 1, 2019