Pustim se zapeljati ... po dolini Soče

23.6.2021

Na včerajšnji novinarski konferenci, ki je potekala v Kampu Koren Kobarid, je bil predstavljen celoten sistem sezonskih prevozov v dolini Soče, ki je namenjen tako domačinom kot obiskovalcem.

V letošnjem letu smo s ciljem vzpostaviti vzdržen in delujoč sistem javnih prevozov, ki bi povezoval območje tako navznoter, kot navzven, tudi čezmejno, vpeljali kar nekaj novosti. Avtobusni povezavi med železniško postajo Most na Soči in Kranjsko Goro (prek prelazov Predel in Vršič), kobariškemu hop on hop off ter tolminskima shuttle avtobusoma se tako pridružujejo hop on hop off povezave v Bovcu in čezmejna linija Tolmin–Čedad. Avtobusne linije omogočajo tudi navezavo na slovensko in italijansko železniško omrežje.

V vzpostavitev sistema je bilo vloženega veliko truda in koordinacije pri sestavljanju prog ter urnikov, ki se navezujejo na redne avtobusne in železniške linije. Pri tem smo moči združili občine Bovec, Kobarid in Tolmin, Turizem Dolina Soče, Javni zavod Triglavski narodni park ter Posoški razvojni center. Finančna sredstva pa bo v izdatni meri prispeval strateški čezmejni projekt CROSSMOBY, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj prek Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija. 


Urnike vseh povezav najdete TUKAJ.


Datoteke:
Izjava za medije TM v dolini Soče 22 6 2021.pdf (1.94 MB)
Urniki poletnih prevozov.pdf (6.42 MB)