NAGRADNI NATEČAJ: Za prijavitelje EU projektov (REGIOSTARS)

REGIOSTARS je vsakoletni natečaj, ki ga od leta 2008 organizira DG REGIO; natečaj je postal evropski znak odličnosti za projekte, ki jih financira EU in ki prikazujejo vpliv ter inkluzivnost regionalnega razvoja.

Z letom 2023 organizatorji uvajajo nekaj novosti, med katerimi je prva ta, da bodo lahko projekti tekmovali v šestih kategorijah, ki bodo ostale nespremenjene skozi vsa leta. Natečaj REGIOSTARS je s ponujanjem rešitev za skupne izzive in izkoriščanjem največjih priložnosti navdihnil regije za izvajanje še učinkovitejše regionalne politike EU. Spodbujamo prijave iz primerjalno manj razvitih regij v Evropi in z vseh programskih področij.

Za nagrade se bodo potegovali projekti v šestih kategorijah:
• Kategorija 1: Konkurenčna in pametna Evropa
• Kategorija 2: Zelena Evropa
• Kategorija 3: Povezana Evropa
• Kategorija 4: Socialna in vključujoča Evropa
• Kategorija 5: Evropa, ki je bližje državljanom
• Kategorija 6: Tema leta ("Evropsko leto spretnosti 2023")

Spremenjen je bil tudi izbirni postopek. Najprej bo žirija, sestavljena iz akademikov na visoki ravni z ustreznih področij, ocenila posredovane prijave in izbrala finaliste, nato pa bodo finalisti povabljeni na »zaključni krog« izbora med Evropskim tednom regij in mest v Bruslju. Tako kot prejšnja leta bo lahko javnost glasovala za svojega najljubšega finalista za nagrado po izboru javnosti. Vsi zmagovalci bodo razglašeni na slovesnosti REGIOSTARS 16. novembra 2023 v Ostravi na Češkem.

Zmagovalci šestih kategorij bodo osvojili lokalno komunikacijsko kampanjo, izvedeno v sodelovanju z DG REGIO, s katero bodo lahko promovirali nagrajene dejavnosti v regiji.

Rok za oddajo vlog: 31. maj 2023
Vodnik za prijavitelje (v slovenščini): tukaj
Več informacij (v angleščini): TUKAJ


Vabljeni k prijavi projektov!