"Letos gostimo kis in kvas," nam je malo prej namignil naš sodelavec Peter Domevšček, eden izmed tistih, brez katerega si na Posoškem razvojnem centru EKOpraznika sploh ne znamo več predstavljati. Med drugim nam je zaupal, da bosta letos na tem tradicionalnem dogodku z nami tudi Goran in Sanja, ki ustvarjata fermentirano zelenjavo po azijskih prijemih. Ob tem je še dodal, da je fermentirana zelenjava zelo zdrava in okusna, da pa je tudi premalokrat na naših krožnikih.

In prav zato bomo na letošnjem 19. EKOprazniku posebno pozornost namenili tudi tem jedem, ki so vredne, da jih spoznamo in umestimo na naše jedilnike. Seveda pa bomo tudi letos odkrivali, kaj vse lahko pripravimo okusnega iz sirotke, "belega zlata" naše doline. 

Datum: sobota, 6. maj 2023
Ura: od 8. do 13. ure

Dodatne informacije in prijave:

  • Posoški razvojni center (Peter Domevšček): 031 409 012
  • Združenje ekoloških kmetov Severne Primorske (Marija Bončina): 031 548 383   

Za zabavo bo poskrbel ansambel Suho cvetje.

Organizatorji: Združenje ekoloških kmetov Severne Primorske, Občina Tolmin in Posoški razvojni center

Se vidimo!

19. EKOpraznik