Akademija RRA - Tokrat o pomurskih nišnih zgodbah

21. 4. 2023

Pod okriljem regionalnih razvojnih agencij RRA GIZ je v sredo potekala prva Akademija RRA, v okviru katere se bodo tekom leta postopoma predstavile vse regionalne razvojne agencije (RRA) v Sloveniji. Omenjena akademija temelji predvsem na medsebojnem sodelovanju in spoznavanju primerov dobrih praks.

Prvo gostovanje so organizirali na Razvojnem centru Murska Sobota – Regionalni razvojni agenciji za Pomurje. Akademije sta se poleg številnih drugih predstavnikov zaposlenih na RRA udeležili tudi dve predstavnici Posoškega razvojnega centra, in sicer Greta Černilogar ter Mateja Skok Kavs. Poleg ostalih udeležencev sta spoznali nišne zgodbe, posebnosti in dejavnosti, ki jih tamkajšnji RRA izvaja v okviru svojega dela, a hkrati ne predstavljajo tradicionalnih aktivnosti, ki so značilne za delo RRA. V sklopu predstavitve so se gostitelji osredotočili predvsem na primer dobre prakse upravljanja z Regijskim promocijskim centrom EXPANO in vzpostavitev Projektne pisarne za razvoj romske skupnosti.

Naslednja Akademija RRA se bo iz Murske Sobote konec maja selila v Kranj, kjer bo svoje nišne zgodbe predstavila RRA za spodbujanje razvoja na Gorenjskem BSC Kranj.

Akademija RRA - Tokrat o pomurskih nišnih zgodbah Akademija RRA - Tokrat o pomurskih nišnih zgodbah Akademija RRA - Tokrat o pomurskih nišnih zgodbah