Pogovorni večer z dokumentarnim filmom Tržaške prikazni

9. 12. 2022
Festival Brati gore ob mednarodnem dnevu gora

Posoški razvojni center in Zavod za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin sta se letos ob mednarodnem dnevu gora skupaj pridružila pobudi Stalnega sekretariata Alpske konvencije – Brati gore. Ob tej priložnosti smo širšo zainteresirano javnost povabili na pogovorni večer z ogledom dokumentarnega filma Tržaške prikazni – O besedah in vetru v življenju Dušana Jelinčiča.

V goste smo povabili novinarja, pisatelja in alpinista Dušana Jelinčiča, ki je v začetku decembra prejel nagrado Prešernovega sklada, ter soustvarjalca omenjenega dokumentarnega filma Tržaške prikazni Roberta Šabca in Matjaža Mraka. Počaščeni smo, da se je dogodka udeležil tudi Emil Ferjančič z Ministrstva za okolje in prostor, ki je zbrane nagovoril v imenu predsedstva Slovenije Alpski konvenciji v prihodnji dveh letih, uvodni pozdrav pa je gostom namenil še Miro Kristan iz Info točke Alpske konvencije s Posoškega razvojnega centra.

Prijetnemu pogovoru, ki je potekal v dvorani Kinogledališča Tolmin z osrednjim likom in filmsko ekipo je sledil težko pričakovani ogled filma. 

Mednarodnemu dnevu gora in festivalu Brati gore se je tudi letos pridružila Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, ki je v kotičku Od knjige do filma predstavljen izbor knjižnih del Dušana Jelinčiča.

Foto: arhiv PRC

Brati gore: pogovorni večer z dokumentarnim filmom Tržaške prikazni Brati gore: pogovorni večer z dokumentarnim filmom Tržaške prikazni Brati gore: pogovorni večer z dokumentarnim filmom Tržaške prikazni