Javno naročilo za izvedbo natečaja "GI GOES BUSINESS AWARD 2024"

26. 3. 2024

Obveščamo vas, da je Posoški razvojni center (PRC) 25. marca na Portalu javnih naročil Republike Slovenije objavil javno naročilo za Izvedbo natečaja "GI goes business award 2024".

Podrobnejše informacije so dostopne TUKAJ.

Ponudbo je mogoče oddati do 17. aprila 2024 do 12. ure.

Natečaj "GI go business award" je v okviru EUSALP organiziran v sodelovanju s PRC, Ministrstvom za naravne vire in prostor Republike Slovenije, Energetsko agencijo Južne Tirolske - CasaClima, Agencijo za okolje in varstvo podnebja avtonomne pokrajine Bolzano ter Bavarskim državnim ministrstvom za okolje in varstvo potrošnikov. Natečaj je prvič potekal leta 2022, drugič pa leta 2023. Več podrobnosti je na voljo na tukaj.

Cilj natečaja GI goes business award je v luči podnebnih sprememb podpreti inovativne ideje, izdelke in storitve za zeleno gospodarstvo v alpski makroregiji ter tako spodbujati trajnostni razvoj alpskega prostora in blažiti podnebne spremembe. V tej tretji izdaji natečaja so posebej zanimive teme naravnega zadrževanja vode, upravljanja z vodo na podeželju in v mestih, upravljanja z vodo v kontekstu podnebnih sprememb in "pametne rabe vode".

Natečaj "GI goes business award" je del potrjenega delovnega programa Akcijske skupine 7 Strategije EU za Alpsko regijo za obdobje 2023-2025, ki obravnava ekološko povezanost in zeleno infrastrukturo. Akcijsko skupino vodita PRC in ANCI Liguria.

Javno naročilo za izvedbo natečaja