Mobilna računalniška učilnica

13. 10. 2022

V kratkem predstavitvenem filmu, ki si ga lahko ogledate TUKAJ, preverite, kako je potekalo izobraževanje na podeželju in kaj so o tem povedali udeleženci: Simon MrakAnica JerkičTatiana KuštrinGabrijela BožičAgata Vogrič in Darja Mrak.

Naročnik Posoški razvojni center – OE ljudska univerza je namreč v letu 2021 na Šentviški planoti organiziral tako imenovano mobilno računalniško učilnico in to z namenom, da se podeželskemu prebivalstvu približa digitalna znanja. Ta je potekala v prostorih Krajevne skupnosti Prapetno Brdo pod budnim očesom računalniškega učitelja Bineta Kurinčiča.

Dobre tri minute dolg predstavitveni film, je bil premierno predstavljen v torek, 27. septembra 2022, na zaključni konferenci projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018–2022 v Laškem, predstavlja pa primer dobre prakse izobraževanja na podeželju.

Tečaj računalništva je potekal pod okriljem projekt Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022, ki ga sofinancirata Republika Slovenija (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.