Kljub posledicam, ki jih vsakodnevno opažamo v okolju, so podnebne spremembe za marsikoga zelo abstrakten pojem. Mnogo ukrepov je na osebni ravni in relativno preprostih. Povezani so zgolj z malo manj potrošniškim načinom življenja, več dobre volje ali večjim posluhom do okolja, ki nas obdaja.

Posoški razvojni center je v okviru projekta LokAlp pripravil ozaveščevalno plakatno kampanjo, kjer s kratkimi sporočili namiguje na bolj odgovorno ravnanje posameznika in skupnosti

Plakati bodo v teh dneh vidni na različnih mestih v Julijskih Alpah in na spletnih omrežjih. Veliko k trajnostnemu odnosu do lokalnega okolja pripomorejo tudi obiskovalci, zato so določena sporočila zapisana tudi v angleškem jeziku.

Omenjena kampanja je del projekta, ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor ter med ljudi na prijazen način prenaša ključne elemente Alpske konvencije.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Dodatne informacije: Miro Kristan, telefon: 05/38-41-885, e-pošta: miro.kristan@prc.si

Za lažjo predstavo k objavi prilagamo pet primerov, medtem ko si lahko vse plakate (v jpg obliki, primerni za tisk) ogledate ali prenesete v naslednjih dneh na povezavi tukaj. Povezava bo aktivna le 7 dni!