Nekaj manj kot 50 udeležencev posveta lokalnih akcijskih skupin (LAS) in srečanja članov Društva za razvoj slovenskega podeželja (DRSP) je letos aktivno sodelovalo pri osrednji temi, vezani na dvig kakovosti življenja na podeželju s pomočjo razvoja rekreativnih možnosti. Omenjeno društvo, ki je tudi glavni organizator vsakoletnega tovrstnega druženja, je v sodelovanju z LAS Gorenjska košarica dvodnevni dogodek pripravil v začetku julija na Gorenjskem. Skladno z letošnjo osrednjo temo posveta so si udeleženci, med katerimi so bile tudi tri predstavnice iz Posoškega razvojnega centra - LAS Dolina Soče, s kolesi v živo ogledali primere dobrih praks. Ti so bili povezani z rekreacijo in trajnostnim razvojem na Gorenjskem, ki so jih na tem območju uresničili s pomočjo sredstev LEADER/CLLD.

Osrednji del dogodka se je odvil v Centru Triglavskega narodnega parka Bohinj, kjer so jih uvodoma pozdravili podžupanja Občine Bohinj Monika Ravnik, predsednik gostujoče LAS Rok Roblek, direktor regionalne razvojne agencije Gorenjske BSC Kranj Rok Šimenc in predsednik DRSP mag. Roman Medved.

Ob koncu dneva so se udeleženci posveta med seboj pomerili še v najrazličnejših zabavnih in nenavadnih »športnih zvrsteh«. Te so pripravili v okviru bohinjskih »olimpijskih iger«. Dvodnevno srečanje so zaokrožili s sirarsko delavnico na Turistični kmetiji Gartner in z vožnjo po Bohinjskem jezeru.

Posvet LAS 2022 Posvet LAS 2022 Posvet LAS 2022 Posvet LAS 2022 Posvet LAS 2022