Slovensko predsedovanje Alpski konvenciji 2023–2024

15. 3. 2023

Info točka Alpske konvencije, ki deluje na Posoškem razvojnem centru, se vključuje v dejavnosti, povezane s predsedovanjem Slovenije Alpski konvenciji v letih 2023–2024.

Ministrstvo za naravne vire in prostor je kot  nosilec Alpske konvencije v Sloveniji 27. oktobra 2022 na XVII. Alpski konferenci v Brigu (Švica) prevzelo svoje četrto dvoletno predsedovanje. Slovenija predsedovanje vodi pod sloganom  »Kakovostno življenje v Alpah za vse«, s čimer naslavlja tako alpske gorske skupnosti in njihovo prihodnost kot tudi alpsko biotsko raznovrstnost, krajinsko pestrost ter obvladovanje izzivov podnebnih sprememb, ki vplivajo na kakovost življenja vseh živih bitij.

Z aktivnostmi na vseh treh prednostnih temah (biotska raznovrstnost in ekosistemi, podnebne spremembe in kakovost življenja) bo Slovenija prispevala k izvajanju novega večletnega programa dela Alpske konvencije za obdobje 2023–2030.

Več informacij o predsedovanju lahko najdete tukaj, o dejavnostih v lokalnem okolju pa vas bomo obveščali tudi na spletni strani Posoškega razvojnega centra in FB Tolmin – Info točka Alpske konvencije.