WALKofPEACE zmagovalec med 150 evropskimi projekti

15. 10. 2020

Z velikim veseljem vam sporočamo, da je Projekt WALKofPEACE na včerajšnjem spletnem glasovanju med finalisti evropskega družbenega natečaja »Interreg 30 years Project Slam« prejel največ glasov in med 150 prijavljenimi projekti postal veliki zmagovalec.

Omenjeni natečaj je sodil v sklop dejavnosti, ki so jih pripravili ob praznovanju 30-letnice delovanja programa Interreg, ki nudi podporo številnim evropskim projektom. Projekt WALKofPEACE je bil sprva uvrščen med 30 najboljših, kasneje pa je strokovna žirija na podlagi izdelanega promocijskega filma izbrala nadaljnjih šest finalistov. Ti so glasove za svoje prispevke zbirali prek Facebooka. Včeraj se je peterica, ki je izpolnila vse zahtevane pogoje, predstavila še na »on-line« dogodku »European Week of Regions and Cities«. Predstavitvam, ki so jih spremljali kratki video posnetki, je sledilo dvominutno spletno glasovanje, v katerem je naš projekt s 163 prejetimi glasovi postal nedvomni zmagovalec. Na drugo mesto se je z 99 glasovi uvrstil projekt NonHazCity, medtem ko je projekt Hitro s 70 glasovi pristal na tretjem mestu.

Vodilni partner projekta je Posoški razvojni center, ostali slovenski projektni partnerji pa so: Ustanova »Fundacija Poti miru v Posočju«, ki idejo Poti miru (»Walk of Peace«) razvija že od samega začetka, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnostiMestna občina Nova Gorica in Javni zavod za upravljanje dediščine in turizem Pivka. Sicer pa je projekt WALKofPEACE financiran iz programa Interreg V-A Italija - Slovenija.