Kakovosten razvoj kompetenc odraslih

20. 9. 2022

Ravno danes je Andragoški center Slovenije (ACS) na svojem socialnem omrežju objavil fotografije iz zaključne konference projekta Razvoj kompetenc odraslih z naslovom Kakovosten razvoj kompetenc za spodbujanje učenja odraslih in večjo socialno pravičnost. Ta se je odvijala v četrtek, 15. septembra,v ljubljanskem Radisson Blu Plaza Hotelu. 

Med povabljenimi gosti, ki so aktivno sodelovali na konferenci, je bila tudi predstavnica Posoškega razvojnega centra (PRC) – OE ljudska univerza (LU) Patricija Rejec. Ta je povedala, da je bila na konferenco povabljena z namenom, da predstavi »svoje izkušnje z delom na kakovosti izobraževanja odraslihLjudska univerza, ki deluje pod okriljem PRC, je namreč tudi nosilka Zelenega znaka kakovosti v izobraževanju odraslih. Tega je s strani ACS prejela za sistematično skrb pri razvoju kakovosti izobraževanja odraslih in pripadajočih podpornih dejavnosti," je poudarila naša predstavnica. 

Ob tem je še pojasnila, da so bile dejavnosti razvojnega projekta utemeljene. Po njenem mnenju so bile usmerjene v podporo dela strokovnim delavcem in izobraževalcem odraslih pri vključevanju ranljivih skupin odraslih v izobraževanje. Poleg tega so jim prav prišle tudi pri usposabljanju za razvoj temeljnih kompetenc ter pri zagotavljanju kakovosti pri načrtovanju in izvajanju izobraževalnih procesov.  Nasploh je dogodek združil številne vidne domače strokovnjake in izvajalce, učitelje, praktike izobraževanja odraslih in druge, ki so v projektu sodelovali v različnih vlogah. PRC je poleg Rejčeve na konferenci zastopala še ena predstavnica Brigita Bratina Peršin, vodja LU.

Sicer pa se je konferenca odvila v dveh med seboj povezanih sklopih. V plenarnem delu so se udeleženci posvetili razmišljanju, kako sta neformalno učenje in socialna pravičnost povezana z razvojem kompetenc, v drugem pa so razkrili dosežke projekta. Organizatorji so dogodek zaključili s pogledom v prihodnost razvoja kompetenc odraslih.

Kakovosten razvoj kompetenc odraslih Kakovosten razvoj kompetenc odraslih Kakovosten razvoj kompetenc odraslih